Oldalak

2015. július 2., csütörtök

Fotózások II.

A hónap indító bejegyzés egy Vigyázz! Kész! Posztolj! bejegyzés volt,ami szerintem jól jött ki. A most következő posztban megint képeket szeretnék Nektek mutatni,ugyanis említettem a havi pozitív összefoglalómba,hogy túl vagyok kettő darab "fotózáson" ismét.
Tudjátok volt már hasonló bejegyzésem (itt),ahol arról írtam milyen jól sikerült és milyen jól éreztem magam közben,pedig eddig csak magamat voltam képes fotózni.  Most úgy érzem,hogy azóta kicsit megint feljebb léptünk a létrán és most klasszisokkal jobbat alkottunk mint az összes eddigi próbálkozásunk. Pedig ha tudnátok,hogy nem mindig boldog lelkiállapotban készülnek a képek. Erre mondtuk azt,hogy minél stresszesebbek és leamortizáltabbak vagyunk,annál érdekesebb képek készülnek.
Egyébként ezeket se úgy nézzétek,mintha profik lennénk- továbbra is él az a helyzet,hogy egyikünk se profi és csak szórakozás céljából készültek ezek a dolgok.
Most kétféle témában mozogtunk: volt egy beltéri fotózás,ami igazából nehéz eset volt mert profi felszerelés nélkül nem a legideálisabb egy belső környezet, de megoldottuk..; illetve volt egy váras fotózás,méghozzá Márévárát látogattuk meg,amit körbe jártunk és szerencsére a madár se jár arra,így volt lehetőség átöltözni és normálisan dolgozni. Ott a fényekkel se volt gond- max annyi,hogy itt meg direkt fények voltak és sok.

Beltéri fotók





Azért látható,hogy nem olyan egyszerű a helyet. Amit ki tudtunk belőle hozni,az a fehér fal adta lehetőségek voltak,meg keményen kettő lámpa. Korrigálásnak a photoshopot használtam- de szerencsére nem sokat kellett javítani,csak szintezni (kijavítottam a fényeket,mert sárga volt a lámpa).
Ruhák terén a szokásos Rockpincés szoknyát használtam♥ ; egy csipke bolerót amit Verától örököltem- ez elvileg a Dark Raven üzletből van; akkor a másik boleró az a jó minőségű Punk Rave márka; illetve a mell alatti acélmerevítős fűző; a nyakpánt a  Dark Secret facebook oldalról van; meg egyetlen egy  csipke darab,amit a laptopom alól húztam ki véletlenül. (: Eléggé ironikus az a csipke,ugyanis rossz emlékeket idéz,mégis használtam: egy olyan embertől kaptam,akit egykor nagyon szerettem és nagyon jó barátnőm volt, talán még most is szeretem,csak sajnálom,hogy hülye lett és ellenségének titulált a nagy semmiért. De ez a múlt.

Márévára fotók







Ez a fotózás a legújabb,rögtön a beltéri másnapján készültek. Bár ezek is csak próbálkozások voltak,hogy milyen a kompozíció egy várnál, de nekem nagyon tetszett, a kezdeti szerencsétlenkedéstől eltekintve. Szerencsére az idő is kedvezett mert javarészt be volt borulva,csak a végére sütött ki ahol lőttünk pár ilyen fény játékos képet- ez sokatoknak tetszett az előzőekben is.
Pont körbeértünk a várfalon,mikor jöttek emberek- szóval az időnk lejárt és én pánikoltam mert nem vagyok közönséghez szokva.  Nem láttam az emberek arckifejezését,de sejtem hogy nézhettek mikor megláttak kiöltözve az erdő közepén :D

Ennyi lenne egyenlőre. Mostanság túl meleg van,hogy bármi más projektbe belekezdjünk. Külön köszönet Janónak,aki a beltéri fotózáshoz a sminkemet elkészítette (igen, ő volt :D ), illetve a kitartó munkáját a lámpákkal,meg a körülugrálásomért. Összességében jól összedolgoztunk és sikerült izgalmas képeket alkotni- bár lehet én elfogult vagyok és Nektek más jön le.

Mit gondoltok?
Szoktatok fotózni valahol? 
Modellt álltatok már? Tapasztalatotok?

13 megjegyzés:

  1. Tartom az előző posztnál is írt véleményemet. A fotóalany mesés...stb.
    A következő fotózáson nem próbálnátok meg néhány valódi teljes alakos képet lőni? Tudod amin a lábad is látszik. :) Tökéletes Photoshop alapanyag vagy egyébként, mesés oldalakat lehetne készíteni a fotóiddal.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszi!!
      Lábbeli hiányba szenvedek és mivel bakancs volt rajtam,eléggé rontotta a képet. s ezért most olyanokat válogattam össze amiken nincs a cipő. =/

      Gondolkodtam,hogy felteszem deviantartra stock fotónak,hogy akinek van kedve,az szerkesztgesse- mert kíváncsi lennék a végeredményekre (:

      Törlés
    2. A bakancs ha fekete, netán magas szárú az nem feltétlen rontja a képet. Főleg ha valami csajosabb tipusú bakancs. A devianartos ötlet tetszik. :)

      Törlés
    3. Igen ezért is vállaltam be a hosszú szárú csatos bakit,csak nekem az eleje nagyon ormótlan. Hát tudod Steele- ezek unisexek igazából. De most folyamatban van egy jobb- ha sikerül megszerezni akkor álmaim netovábbja teljesül és persze írok róla- na meg onnantól rajta lesznek a képeken (:

      A deviantartos ötletet azért nem mertem meglépni még,mert a fehér hátteres képek nagyon kis felbontásba készültek és félő,hogy nem tudnak vele mit kezdeni az emberek.

      Törlés
  2. szia :) oh mesés képek :) nekem mondjuk jobban tetszenek a teljes alakos képek ^^ azért is probalom azt probalni.mindig ha kiràndulni megyünk . Amugy semmibaj sztem a bakancs & csipke kombóval ^^ sztem nagyon jó.Kiváncsian vàrom a többi képeidet :) s ha Maratonon összefutunk remélem hogy lövünk pàr képet ^^ .

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó mondjuk mikor kirándulni megyünk,akkor azért nem vagyok kiöltözve,mert ott nem az a cél,hogy ilyen olyan ruhába feszítsek, hanem maga a hely meg a látnivaló (: Ott nálunk is becsúszik egy egy egész alakos kép,meg ilyenek.

      Sokáig én is így gondoltam,hogy nincs baj a csipke bakancs dologgal- de maga a bakancs rontja a képet mert nagyon nem nőies dolog. Legalábbis ez a fajta bakancs. Vannak olyanok amik igen. Mondjuk ez van egyenlőre- egy két képen rajta is van- már évek óta jó barátom ez a baki (: ♥

      Maratonra nem tudom mennyire akarok majd kiöltözni ,mert tudod marha nagy meleg lesz és tömeg... Nincs kedvem meghalni :D De persze lőhetünk ;) Hozok is nagy gépet.

      Törlés
  3. Nagyon jók a képek, főleg a kültériek! Mióta meghalt a fényképezőm, azóta kevésbé szoktam fotózni, mert a telefon képminősége nem a legjobb, de ennek ellenére szeretek a gép mindkét végén állni. :D

    Szerintem bakanccsal is jók lennének a képek, szóval nincs mit rejtegetni. =)

    Nagyon csini a csipkés boleró. ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen a kültéri mindent visz,mert jók voltak a fények, a beltérinél meg ránk esteledett és keményen két lámpa világítás volt :D
      Mondjuk meglep a te esetedben,hogy a kamera mindkettő végén szeretsz állni- nem tűntél olyannak (: Én amúgy nem. Nem tud mindenki jól fotózni és nehezen viselem,ha valaki a rossz oldalamat kapja le mindig. Szóval én megfelelő emberek elé merek állni (:

      Köszönöm azért a kedves kommentet és a dicséretet- a bolerót Vera barátnőmtől örököltem. (:

      Törlés
    2. Igen, a fotós azért nekem is fontos. :D

      Törlés
  4. Számomra a kültériek vitték a pálmát. A beltériek is tök jók - szeretném, ha legalább egy fotón így néznék ki -, viszont más a hangulatuk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen a beltérinél nincs úgy téma,ezek ilyen próbálkozások voltak -de hát eszköz nélkül nem egyszerű. De már csak a hangulat miatt is kiakartuk próbálni- ahogy mondod is.
      Rólad is lehetne jó képeket csinálni- mindenkiről lehet jó képet csinálni szerintem, legalábbis én próbálkoznék ;)

      Törlés
  5. Nekem is a kültériek a kedvenceim, főleg a legelső - ott olyan álomian szép vagy ^^ Persze mindegyiken, de nekem az tetszik a legjobban :) Szeretnék ilyen jól kinézni fotókon, és nem csak nyaktól fölfelé, de az még nálam hosszú történet :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A beltérieknél ugye nincs háttér,csak a fehér fal, így nincs komolyabb témája a képnek- max a stílus. A kültérieket én is kedvelem- a fények mindig kedvezőek és bár sokszor próbálkozni kell,mégsem szenved a gép. (: A vár meg jó ötlet volt- szeretem őket (:

      Köszi a dicséretet (: Igazából a jó fotó egyenlete úgy néz ki,hogy türelmes fotós +jó gép+ megfelelő helyszín * megfelelő fénnyel. (: Igazából ennyi. A türelem sokat és ilyenkor,főleg mert az elején meg kell találni a másik fotózható oldalát (: Nem kevés idő.

      Törlés