Oldalak

2015. szeptember 16., szerda

Darkling Tag

Kedves Annie unatkozásának köszönhetjük ezt az újabb tag-et,amit szépen lefordított és facebookon ki is hívott rá! Itt is megköszönném neki,hogy gondolt rám, szeretem ezeket a kérdezz felelek bejegyzéseket ♥

1, Mi a kedvenc illatgyertyád? - Jobban kedvelem a füstölőket,amiből most a legutóbbi szerzeményem a kedvencem,amit még a Béke Sztuppánál vettünk,a buddhista szentélynél.  Illatgyertyából eddig egy nagyon kedves volt számomra,még mikor Pesten laktam,akkor vettem: kapucsínó illatú. Ez ilyen limitált kiadás volt és azért vettem meg akkoriban -de még mindig meg van.

2, Van kedvenc könyved? -  Az összes meglévő könyvemet imádom,de mindig az amit aktuálisan olvasok. Általában amit a lelkem kíván.

3, Tea vagy kávé? -  Tea.

4, Mi a kedvenc rúzsmárkád és -színed? - Nem használok rúzst.

5, Mi a kedvenc parfümöd? - Jelenleg az Avon új illatába szerettem bele; Attraction for Her.

6, Bele vagy zúgva valamelyik hírességbe? - Áhh dehogy, csak Tom Hiddlestoneba :D  De egyébként  nem jellemző már szerencsére,hogy bármiféle híresség  megfogjon. Ha meg is fognak,akkor is inkább a személyisége az eljátszott karakternek vagy a viselkedése. 

7, Ha nem hordhatnál feketét, mit választanál helyette? -  Bordó,lila,fehér esetleg.  Bár szerintem nekem a színek nem állnának jól és olyan nincs,hogy nincs fekete. ♥

 8, Ha megváltoztathatnád a neved egy sztereotipikus goth névre, mi lenne az? - Nem gondolkodtam ilyeneken. Azon igen,hogy lecserélem a vezeték nevem mert utálom, de hogy pont sztereotip goth névre.... Hát nem tudom.  Nekem a Von Duende a nevem mellett épp elég.

9, Mi a három legtutibb tipped a nyári hőség ellen? -  Naptej, víz /testpermet, napernyő/árnyék, napszemüveg, rövid ruhák,legyező-ami nem olyan mint az enyém :D (csipkéből van és semmit nem ér szegény,csak szép).  Nálam ezek alap kellékek.

10, Melyik dal az, ami mindig boldoggá tesz (nem kell feltétlenül gothnak lennie)? - Sok sok zene van amit szeretek és mindegyik valahol boldoggá tesz,hisz azért hallgatom mert ad a lelkemnek valami pluszt. Mostanság sokat hallgattam a Helloweentól a Nabataea című számot.

11, Űzöl valamilyen művészetet? - Fényképezek/fényképeznek.  Valamilyen szinten ez is alkotásnak számít, legalábbis én mindig szeretem az újonnan megszülető képeket.

12, Ha lenne egy bögréd, csak neked szóló felirattal, mi állna rajta? - Biztos,hogy valami biztató vagy motiváló szöveg.

13, Mi az első számú nem-goth hobbid? - Talán a munkám. Az sehogy nem köthető a stílushoz. vagy mondhatnám az olvasást is,mert szerintem azt se a gothok csinálják csak.

14, Ha természetfeletti lény lehetnél, mi lennél? - Érdekes kérdés. Griff vagy akár sárkány. Ezek nekem olyan tekintélyt parancsoló lények és szabadon szállhatnak az égen egyik helyről a másikra. 
Régebben rávágtam volna erre a kérdésre,hogy vámpír,mert jaj az örök élet,jaj  a sebezhetetlenség, plusz a világ változása amit én szemrebbenés nélkül végig nézhetnék.  Aztán sokszor voltam olyan lelkiállapotban,mikor össze vissza szenvedtem a magánytól,mert bár körül vesznek emberek,akiknek egy kis része talán kedvel is és én is őket,de még sincs velem igazán senki. No és mikor ilyen érzések szivárognak a lelkembe,akkor jutok el oda,hogy akarna a fene örökké élni. Itt ebben a vámpír lét témában lehetne egy 'miért lenne jó' és 'miért nem lenne jó' oszlopot csinálni (: 

15, Milyen, horrorfilmekben szereplő szuper képességet szeretnél? - Nem tudom milyen képességek vannak a horrorfilmekben, de nekem valami jó fejbe látós képesség kéne.

16, Magabiztosnak érzed magad, ha más gothokkal vagy dark emberekkel érintkezel? Miért/miért nem? - Ez egy elég személyes kérdés és zavaró,hogy mindenki tudja,hogy mit érzek közöttük.  De egyébként nem tudom. Ha hirtelen meglátok egy csoportot akkor zavarban vagyok,mert nem szeretem a sok embert,de ha köztük vagyok akkor nem nagyon zavar.  Alapjáraton nem szeretem a sok embert,így huzamosabb ideig nem szeretek  csoportokba lenni.

17, Mi a fontosabb a kinézetben, a haj vagy a smink? - Én szeretem ha mindkettő rendben van. Hétköznapra nem nagyon sminkelek de figyelek az igényességre mindig, a haj meg keretezi a fejünket szóval annak is mindenképpen rendben kell lennie. És ebben szerintem semmi rendkívüli nincsen ha valaki ad magára.

18, Mi az, amiből azt kívánod, bárcsak több lenne a szubkultúrában? - Az lenne jó ha nem akarná mindenki játszani az atom sznobot,meg übergótvámpírhercegnőt, és nem azt éreztetnék ezek az emberek,hogy ők a kemény mag és a többi fel se érhet hozzájuk.  S itt nem a ruhákról beszélek,hanem viselkedésről. Rengeteg olyan ember hordja fent az orrát,akik fene tudja mire teszik; és rengetegen megjátsszák ezt a sznobságot. Ha valakinek kedves a stílusa meg a kisugárzása, akkor ne akarja már magára venni ezt a felsőbbrendű viselkedést (mert baromira szarul áll majd), főleg hogy így csak megjátszott lesz. Szóval egy kicsit több egyenlőség kellene. Tudom,hogy ez egy lehetetlen dolog,mert ha lekaparjuk a stílust,akkor ott van megannyi nő (meg persze férfi,de őket hagyjuk). Nos a nőknél meg köztudott az az érzés  vagy  inkább ösztön,hogy a másikat mindenképpen túl akarja szárnyalni. Szóval ezek a dolgok több sebből véreznek és nem lehet mindent a stílusra fogni.  A lényeg,hogy jó lenne egy kicsit több tolerancia egymás felé. De erről oldalakat lehetne beszélni.

19, Megosztanál egy zavarba ejtő történetet, ami a sötétségedhez kapcsolódik? -nálam az ilyen "Te mindig feketében jársz?"  vagy "Jézusom,nyáron bakancsban vagy?!" kategóriák azok amik játszanak és baromi irritáló ennyi év után.

20, Barkácsolsz? - Sajnos nem. Így se férek el a szobámba,nem hogy ha még  ilyen barkács dolgokkal is telepakolnám.


Írd le pár mondatban a tökéletes esküvőt!
Az esküvő téma egyszer már   előjött a blogomon egy VKP-s poszt  keretein belül. Ha nem gond nem írnám le megint,inkább megmutatom azt a másik bejegyzést.  Itt megtudod nézni.


Igaz vagy hamis?

Szeretem a romantikus filmeket. - Igaz. Én a romantikus műfaj kedvelők közé tartozom és imádom a jól összerakott,jól megrendezett filmeket ebben a témában. Van nem is egy olyan,amit sokadjára is képes vagyok megnézni.

MINDIG lemosom a sminkemet lefekvés előtt. -Igaz! Nagyon sokat tanultam Ágitól a sminkekkel és a bőrrel kapcsolatos témákban,hogy nem igaz. S hiába festem magam minőségi festékkel,egy idő után összeáll az arcomon,mert zsírosodik és ez nekem kellemetlen érzés,mert mindenhol koszosnak érzem magam. Számomra ez nagyon fontos dologgá nőtte ki magát. Ahogy hazaérek már megy le a smink és jön az arctisztítás.

Plüssökkel alszom. - Részben igaz. Konkrétan az ágyam támlájába vannak tűzdelve plüssök,de nem alszom velük direktbe.

Nem-fekete pizsamám van. - Részben igaz szintén. Nem is hordok pizsamát,hanem zenekaros felsőkben alszom és fehérneműben.

A mai napig hallgatok olyan fiúbandát, ami évekkel ezelőtt feloszlott. -Hamis. Fiúbandát? Mifélét?? Itt ilyen kisfiúkra kell gondolni? Mindenesetre nem tudom semelyikről sem,hogy feloszlott volna.

Andrew Eldritch túl van hype-olva. - Hamis.  Ebben nehéz ítélkezni,mert nem tudom miket mondanak rá  és mi a valóság. Én amit látok,illetve inkább hallok belőle,az nekem tetszik és ennyi. Nem turkáltam bele az életébe olyan nagyon mélyen.

Nem szeretem a vámpírokat. - Hamis. Nincs nekem velük bajom,csak ne lebutított,béna love storyba belebújtatott sallangot kelljen olvasnom/néznem.

Nem szeretem a klubokat. - Hamis. Nincs én nekem bajom a szórakozó helyekkel,csak én nem járok sehova- se időm,se kedvem ilyenekhez,max ha valaki elhív.

Goth/dark/alternatív emberke a párom. -  Hamis.  Valahogy sose voltak ilyen párjaim,talán egyszer. De nem vágyom ilyen férfiakra,mert valahogy nekem olyan kényesek,meg nyálasak és abszolút nem férfiasak. 

Elájulok a vértől. - Hamis. Valamennyi közöm van az egészségügyhöz,szóval furán nézne ki :D De egyébként én bökni,szúrni nem szeretek,meg ha belső szervekről kell beszélnem. Ezért nem lennék orvos akkor sem ha lehetnék.

Előbb ájulok el egy póktól minthogy háziállatként tartsam. - Igaz! Ez nekem egy nagyon pánik dolog,ugyanis fóbiám van. Ezzel mindent elmondtam. Mondjuk az állat halálát sose kívánom annak ellenére,hogy az ájulás szélére rak,de ha egyedül vagyok nem tudok mit kezdeni.

 Nem szeretem a szellem járta házakat. - Hamis. Nem hiszem,hogy zavarba jönnék bármiféle szellem járta helynél,max figyelmesebb lennék. Egyébként nem nagyon jártam kimondottan ilyennek kikiáltott helyen.

Mindig áttúrom a Claire's/H&M/DarkRaven Asylum kiárusítás részlegét. -  Hamis. Nem nagyon szoktam ezeken a helyeken vásárolni, max a Claire's-ben,de ott is csak Haloweenkor.

Sosem olvastam a Drakulát. - Hamis. Két verzió is van nekem belőle,plusz a filmet is láttam.

Szerintem a "Bela Lugosi's dead" egy túl hosszú és unalmas dal. -Igaz. Bevallom őszintén ez a szám nekem inkább fura. Az tény,hogy hosszú, de számomra nem unalmas,hanem furcsa. Nem tudom ezt milyen tudatállapotban kell meghallgatni....


No ennyi lenne, Annie-nek köszi még egyszer (:

4 megjegyzés:

  1. Valamelyik nap néztünk itthon egy farkasos filmet, és pont feljött, hogy melyikünk milyen lény lenne. A mozitársam meg visszakérdezett, hogy bármely világ, vagy csak az általános. A vicc az, hogy megannyi lény közül sikerült a két sztár-lényt kifognunk. Vámpír-vérfarkas. :D
    A pókokat mindig kimentem a lakásból. Régen volt is pár keresztesem. Szépek voltak, megtaláltam őket a kertben, és befogtam őket. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen ez a vámpír-farkas kombó eléggé elterjedt :D Szerintem annyira nem nagy baj,csak sokszor úgy érzem én is,hogy lehetnék kreatívabb, de nem vágyom nagyon semmi extrára (:

      Fúj :D Én is próbálom megmenteni őket,de ez csak akkor megy ha nem vagyok egyedül és van aki megfogja... Ha nincs,akkor sajnálom az állatokat,de ez van =(

      Törlés
  2. Na ezt én is kitöltöm! ^^

    VálaszTörlés