Oldalak

2016. június 27., hétfő

Moziélmények- Démonok között2. | Ajánló

A hétvégét ismét együtt töltöttük Zolival itt Pécsen és már hetekkel ezelőtt kinéztem,hogy a mozikban játsszák a Démonok között 2-t. Nekem nagyon nagy kedvencem volt az első rész is, és vagy 10× tuti láttam már-megunhatatlan,tudom azt is ajánlani.
Nagyon vártam a folytatást,de azért annyira nem mertük magunkat elbízni sem,mert gondolom ezzel nem csak én vagyok így,de a második részek mindig elcsépeltek lesznek, és amolyan "bőrt is a csontról" érzést keltenek sokszor. Kevés a kivétel. Így bizakodva ültünk be a moziba szombaton.

Bevallom,nekem eléggé hosszúnak tűnt a film,és eléggé tartalmas is volt (lehet emiatt tűnt hosszúnak). Horrort eddig egyszer néztem meg mozikban,az pedig az Anabelle volt és iszonyatosan csalódtam,pedig remekül meg lehetett volna azt a filmet csinálni -így az nekem nem túl jó élmény volt. No ez a film volt a 2. ilyen horror és hát bíztam benne,hogy lesznek benne jumpscare-k, lesz egy jó történet erről az Ed-ről és Loraine-ről. Alapból már az kicsit ijesztő volt számomra,hogy valós történetet dolgoz fel a film, és hogy a két főszereplőnk is valóságos személy. Ettől válik talán még félelmetesebbé ,no meg a fantasztikus hangeffektektől ugyebár...
Igazából rendesen felülmúlt a film minden várakozást, aki szereti az ilyen típusú démonos,szellemes filmeket, szerintem nézze meg nyugodtan. Most természetesen nem spoilerezem szét,mert még viszonylag friss a dolog.
A történet rendben volt nekünk(persze szokásos alapon ment az egész: itt is család, vagyis inkább anya a gyerekeivel; a férfi figurát kivették a filmből és szerintem ez is valahol tudat alatt ijesztő,mert az apa figura a védelmező,az erős általában), kis csavarral benne, a szereplők teljesen jók voltak (ami nálam annyit jelent,hogy nem volt az a tipikus horror filmekben jellemző effektus,hogy ha pánik helyzet van,akkor csak állnak és néznek ki a fejükből és üvöltöznek,meg futkosnak össze vissza-főleg a női karakterek), mindenki szerepe valóságos volt,nem voltak felesleges bénázások,a "lény" ami a gonosz volt benne szerintem szintén nagyon jól sikerült- nekem nagyon félelmetes volt az egész megjelenése,szóval örülök,hogy nem olyan gagyi téma lett mint az Anabelle-ben a démon.
A hang az borzasztóan erős volt és mondjuk úgy,hogy para jeleneteknél nem egyszer szorítottam el szegény Zoli kezét ,vagy rúgtam bele az előttem lévő sorba -még jó hogy senki nem ült ott ;) De ezt beszéltük is utána,hogy önmagában a film,meg a képek nem ijesztőek egy kicsit se,csak ez az erős hangeffekt amivel megtolják kicsit ,hát a lelket kiugrasztja az emberből.

Teljesen úgy érzem,hogy megérte kivárni és megnézni,mert sikerült megint alkotni valami ismerőset,de mégis újat. Annyira jó lenne ha Ed és Lorraine többi sztorijáról is csinálnának filmet,mert manapság sajnos nem egyszerű jó horrort alkotni. ITT van egy jó kis poszt,valós történetekről. Ettől függetlenül sajnálom az olyan családokat,akikkel ilyesmi megtörtént.
A következő film,amit nagyon várunk az a z Amikor kialszik a fény. Hát a treilert megnézve,ez is nagyon parás,meg jumpscare-s lesz,de nagyon várjuk ♥


6 megjegyzés:

  1. Megtekintés-esélyes, de nem mozis.
    A hangeffektekkel még így is bajom van, nemhogy a moziban ülve.

    VálaszTörlés
  2. Láttam az első részt,de engem nem igazén fogott meg.Ezt is biztos megnézem majd,de ettől független szuper,hogy neked tetszett és jól éreztétek magatokat :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi nem tetszett amúgy? (:
      Igen mi nagyon élveztük ,meg most azért már eltelt egy rakat idő,hogy nem voltam moziban, és ez is ilyenkor plusz élmény (:

      Törlés
  3. Én személy szerint imádtam!!! :) Már az első rész is nagyon tetszett, de ez sem okozott csalódást!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen,mi is az első rész nagy sikerén felbuzdulva vártuk ennyire és akartuk megnézni moziba . De hát mi sem csalódtunk na ;)

      Törlés