Oldalak

2016. október 2., vasárnap

Orfűi nyaralás a fiatalokkal | Személyes

Szeptemberben volt négy nap,mikor nem voltam itt az éterben,ugyanis munkahelyi kirándulásra/nyaralásra mentünk a fiatalokkal. Szerintem nagyon tartalmasra és jó hangulatúra sikeredett,így engedélyt kaptam,hogy nyilvános platformon meséljek róla Nektek.
Ne kérdezzétek :D
Hogyan is néz ki egy több napos nyaralás sérült,fogyatékkal élő emberekkel?  Szerintem kb. olyan lehetett,mintha sok kisgyerekem lenne,akikre non-stop figyelem kell.  Természetesen nem volt mindig minden egyszerű és sokszor nem ment zökkenőmentesen,de hát mi az ami egy gyerekes háztartásban zökkenőmentesen megy?! Az már a The Sims 2 lenne- bár még ott is bonyolult az élet,annak ellenére,hogy "csak egy" életszimulátor.

Szóval lelkesen, több boldog pillanattal tengettük a napokat. Lehet 3 házat kibérelni a tó környékén,amik amúgy nagyon szépek,mert fa házakról van szó és bárki mehet oda nyaralni. Nekünk kényelmes volt,mert mind elfértünk benne és iszonyú jó volt pár napot a természetben tölteni. Nagyon élvezték a fiatalok és töretlenül végig szórakozták ezt a 4 napot- utána meg napokig ment a pihengetés.
Hétfőn mikor megérkeztünk délután elmentünk az orfűi szabad strandra,ahol ugyan nem fürödtünk,mert azért annyira meleg nem volt,viszont a hely tele volt állatokkal (ott tartják őket),amiket megnéztünk,megetettünk és amiket lehetett megsimogattunk. Ott voltunk egy pár órát,aztán visszasétáltunk,ami alatt mindenki ismét nagyon vidám és lelkes volt.
Este szeretett Laci bácsinkat (aki nálunk a mindenes szakembÖr, "ős" tag és lakóotthon barát) köszöntöttük fel,amire a fiatalok énekléssel,táncikálással készültek fel. Mindenki nagyon aranyos volt és ügyesen felléptek,amit élveztek nagyon.

Keddre terveztük,hogy megyünk Magyarhertelendre,ahol azelőtt pár héttel ezelőtt mi is voltunk Zolival,így ismert terepen mozogtunk. Szerencsre szép napos idő volt,így nem volt kérdés,hogy kint vagy bent leszünk,de azért voltunk itt is ott is :D A gyerek medencébe mentünk és hihetetlenül élvezték a vizet és a fürdést- külön úszóverseny is volt a fiúk körében,ahol hihetetlen ügyesen teljesített mindenki. Délután indultunk vissza a házakhoz,ahol még volt egy kis zenehallgatás,játék a fiatalokkal,meg szalonna sütés.

Szerdára én egy olyat találtam ki,hogy mi lenne ha egy másik kolléganővel és pár fiatallal ellátogatnánk Abaligetre a Denevér múzeumba ♥ Alapból már sokat hallottam róla,de még senkivel nem jutottam el oda és végülis Orfűtől nincs messze busszal, így mint egy fél napos kirándulás belefért. Erről majd írok később egy részletesebb beszámolót. Elöljáróban annyit,hogy nagyon jó hely, remek időnk volt azon a napon is,a fiatalok iszonyú lelkesek voltak a helytől és annyira király fotót sikerült csinálni odafelé menet *-* De akkor erről majd külön. Délután mikor visszaértünk,ismét volt egy zenés,táncolós kis erezd el a hajam még utoljára- mondhatni még jobban bele lendültek a fiatalok és kifulladásig járták a táncot.

Csütörtök reggel meg indultunk vissza a lakóotthonba.

Szerintem minden fiatal nagyon jól érezte magát, kicsit elengedhették magukat és lazulhattak,más időtöltés volt ez a négy nap,mint mikor otthon vannak. Kirándulások,minden nap új élmények, és nagyon sok nevetés. (:
Na ha még metál zene szólt volna :P
 A többi fénykép nálam van,tőlem lehet elkérni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése