Oldalak

2012. január 7., szombat

Könyv élménybeszámoló

Úgy döntöttem írok egy könyv élménybeszámolót ,ha már úgyis több könyvet átforgattam egyszerre! Egy kedves barátnőmtől {Szilvi^^} kaptam nagyon sok-számomra- új könyvet. Nagy izgalommal vágtam bele az olvasásukba,bár tény,hogy féltem,sose olvasok el ennyi könyvet. 7 db könyvet kaptam tőle kölcsön,és emellett volt pár ami igen vastag ^^
Az első könyv amit elolvastam,az a Nora Roberts féle Tündérvarázs volt. Ez a könyv az általam imádott Bűbájosok folytatása,amit már vagy 3× elolvastam,mert annyira magával ragadott a történet. Gyönyörű szép tájleírásoktól kezdve,boszorkányságon át a szerelemig,romantikáig minden volt benne. Teljesen kielégítette az én lelkivilágomnak az elvárását a könyv,ugyanis imádom az ilyen stílusú könyveket,és a romantika se áll távol tőlem! S a Tündérvarázs ennek a gyönyörű munkának a folytatása,ami szintén varázslatos dolgokról szól romantikával megfűszerezve. Ezt a könyvet még csak egyszer olvastam el,borzalmas lelki terroros környezetben,de kiolvasom még egyszer,nyugodt lelki világgal!



A másik könyv amit utána olvastam,az a Fairy Oak trilógia volt Elisabetta Gnonetól! (Ez a nő írta a Witch sorozatokat is,amiért még gyerekkoromban voltam oda. Minden képregény kellett,minden könyv amit kiadott,mert imádtam.)
Ez a könyv tipikusan gyerekeknek való könyv,mivel mese könyv tulajdonképpen,de ettől még nagyon élveztem mind a 3om részt. Ez is ilyen fantasy világról szól,ahol tündérek,boszorkányok,és mágikus lények élnek, s a főszereplője két kislány,akiknek a történetét egy tündér mesél el,aki valamiért,egyik barátnőmre emlékeztet,de nem tudom mért =D A lényeg hogy imádtam ezt a világot,és ha tehetném még ezerszer elolvasnám ^^
Mikor nézelődtem neten,ráakadtam egy olyan információra,miszerint erről a meséről film is készült. Kicsit meglepett,de biztos érdekes lehet.


Ez után a trilógia után elolvastam,ami hozzá jár kiegészítő könyv ; Grisam Kapitány és a szerelem. A kiegészítől még plusz 3 kötetet foglalnak magukba ha jól láttam,de ebből most csak egyet kaptam meg,de ez is érdekes volt. Nagyon sajnáltam mikor vége lett. Ez konkrétabban a szerelemről szólt,de ugyanúgy voltak benne szívszorító, nevetséges,és rejtélyes pillanatok. Én például képes voltam sírni is rajta.



Miután ezekkel az aranyos kis mesés történetekkel végeztem,elkezdtem Tonya Hurley könyvét a Szellemlány-t. Ez a regény tipikusan fiataloknak való,ugyanis egy gimnáziumi lányról szól,aki totál láthatatlan az emberek közt. Teljesen találó a könyv,mert manapság szerintem nem egy két ember érzi magát totál láthatatlannak a suliban.
A sztorija szerintem átlagos,miszerint a lány megakarja szerezni álmai pasiját,aki nem mellesleg egy sulis példaképének a pasija. Aztán ami már nem annyira átlagos,hogy a lány meghal,de képtelen ezt elfogadni. Összebarátkozik egy élő csajjal,aki valamiért látja. Imádtam,hogy ez a karakter goth volt =)
Természetesen ez is tele van bonyodalmakkal,de most nem szeretném lelőni a poént,mindenki olvassa el,csak ajánlani tudom. A mostani világról mintázta szerintem,és teljesen találó. A szereplők is teljesen valóságosak: az észre nem vett főszereplőcsaj ,a goth lázadó barátnője,és annak testvére a menő maca,aki a suli királynője tulajdonképpen. Na ki ne találkozott volna ezekkel a karakterekkel egy gimiben?! =) Szóval teljesen élethű a dolog.
Mikor rákerestem neten,láttam hogy nem csak kettő,hanem 3om része van,aminek örültem. Én most csak kettőt olvastam el (Szellemlány, Hazatérés) ,de remélem egyszer sikerül az utolsó részt is elolvasni =)



Na ezeket a csodás könyveket kaptam kölcsön,és nagyon élveztem az olvasásukat =) 

5 megjegyzés:

  1. Nagyon jó a fogalmazásod!! Köszii ennek alapján megtudtam csinálni a magyar házimat!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó ez nagyon kedves köszönöm. Bár nem tudom mi volt a feladat,de örülök ha hasznos volt ;)

      Törlés
  2. Nagyon köszi 😊 Én is ennek az alapján tudtam megcsinálni 😁

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát szuper :D Nem tudom manapság milyen házikat kaptok,de ez nekem örömhír ;)

      Törlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés