Oldalak

2013. január 16., szerda

Az egyetlen dal...

...amin bármikor,bármilyen lelkiállapotban sírni tudok. Erre felfigyeltem már korábban is,sose voltak olyan zenék,amiken sírnom kellett volna. Persze ha rossz lelkiállapotban voltam,akkor bármin képes voltam sírni,de ez más dolog.
Ez a zene kivisz az észből. Direkt nem fordítottam le,és nem is értem miről énekel pontosan,de ha figyelek a szövegére akarva akaratlanul elkezdenek a könnyeim folyni. Számomra ez megmagyarázhatatlan,főleg akkor,mikor totális jókedvemben vagyok. Hogy létezhet ilyen? Mi miatt van? Ráadásul egy egyszerű számról van szó. Még anno Márkó mutatta nekem,mikor Pécsen óriási vihar volt. A Wizardnak az egyik száma ,a The Visitor.   Ezt a számot tényleg bármikor meghallgathatom, ha kicsit is figyelek a szövegre -anélkül,hogy fordítanám magamban- könnyezek.

Márkó szerint az ember ért minden nyelvet,csak nem tudjuk. De nem is arról van szó,hogy nem értem,mert le tudom fordítani ha akarom, sőt nagyjából tudom ezeknek a daloknak a lényegét. Ez a szám is Thor-ról szól. De kérdem én: mi a fene közöm van nekem Thor-hoz??! Sose foglalkoztam ezzel a kultúrával,mindent Márkó mesélt el ,és ő az akit ez foglalkoztatja. Nekem nem sok közöm van az egészhez,mégis valamiért lelkemből sírok emiatt. Nekem ez nagy rejtély sajnos,de talán egyszer rájövök mi lehet az oka.
Még azt se merném mondani,hogy valamilyen emlékhez,eseményhez, személyhez kötöm mert nem. Múltkor pl. mentem valahova,és a buszon zenét hallgattam,s fel sem tűnt,hogy ez a szám szól,akkor vettem észre mikor feltűnt hogy könnyezem. A buszon! Tiszta égés. Mostanában meg sem hallgatom,mert nincs kedvem bőgni.
De ha rájövök mi miatt van,akkor elárulok =)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése