Oldalak

2014. augusztus 3., vasárnap

Szoba rendezés

Úgy látszik én most már ilyen hétvégi blogger leszek. Nagyon sajnálom,de hét közben nincs időm gép elé ülni,mert egyéb más dolgom van,vagy hagyom hogy húgom gépezzen- de hétvégente igyekszem irkálni (:
Most a héten például nagyon kiborultam agyilag. Egyszerűen sok a gyerek így nyáron is és nem lehet velük bírni- üvöltenek,sírnak,ordítanak,szöknek,diliznek... mi meg meghalunk.  A heteim sokszor úgy telnek,hogy ha nincs egyéb dolgom,akkor hazajövök és le kell feküdjek aludni pár órát mert nem bírom. Aztán utána pár órát tevékenykedek még és újra alszom.
Bár most jó volt,mert a Tim Severin Viking kötetének első részét befejeztem *-*  Nagyon hamar kipörgettem és nagyon jó a sztorija ^^ Mondjuk van ami bennem nyitottan hagy érzéseket,de ezektől eltekintve nem rossz. Most kezdtem el a második kötetet.
A héten eléggé szomorú voltam,mert nem nagyon beszélgettünk Krisztiánnal,és kb. ő az egyetlen humor forrásom,aki miatt jó kedvem van és aki tartja bennem az életet. Nos látszik is,mert totál kiborultam a héten a gyerekektől. Itthon hét közben pihentem és olvastam,pénteken meg rám jött a dili,hogy én felforgatom a szobámat,meg megcsinálom a könyvespolcom,meg beépítem az újonnan vett könyveket ^^
Nem csináltam előtte-utána képeket, csak a kész állapotát örökítettem meg,de irtó katasztrofális volt az előtte állapot :D Igazából már halmozódtak a könyvek egymáson,a kölcsön kapott könyvek a többi tetején...akkor volt egy üveg akváriumom,amibe anno a halaim voltak,de most kb. kacat tároló volt... Szóval undi volt a szobám és nem igen szerettem bejönni. Most egy fokkal jobb (:

 Ezt a fehér polcomat kifejezetten utálom. Épp tervben van,hogy venni akarok egy teljesen másmilyent- az egész szobám bükk,és ez meg itt fehérlik és irritál. De addig is rendet raktam. A felső polcra tettem azokat a könyveket amiket kölcsön kaptam mostanában,középre egy képet jobbra pedig ami régi tini regények,meg napló :D (ilyen is volt ám anno blog helyett)
Alsó sorba tettem a sok szakkönyvet (régi gyógypedagógiai, fényképészetes,angol nyelv, stb könyveket). Ezeket nem volt szívem bedobozolni és hátra vinni,mert hasznosak és nem régi kiadásúak. A régieket sincs szívem kidobni,de muszáj hátra vinni,mert itt rontják a képet,plusz úgyse olvasom. S hely az nincs. (Nekem amúgy egy egész könyvtár szoba kéne....).


Ez meg a nagy könyvespolcom,ami szintén vállalható kinézetet kapott így ,hogy rendbe hoztam. Itt is egymás hegyén hátán voltak a könyvek,és hely se volt az újaknak.  Mondjuk itt is van pár ami kölcsön kapott,de betettem ezek közé,mert autisztikus módon így láttam benne rendszert. S a harmadik polcra kerültek az újak ^^  Az a sor most nincs teljesen tele- de azóta egy taggal bővül a könyvespolc: Laurence  Gardner- A Gyűrűk urai című könyvéért. Igazából ezt szombaton vettem mikor Verára vártam,és 500,- ért ott hagyni kár lett volna az amúgy majdnem 3ezer forintos könyvet.
A lényeg,hogy most azért valami kis rendszer van ,és még ki is néz valahogy a szoba. De ez megint nagy áldozatot követelt; én a kis gyűjtögető,meg minden tárgyhoz emléket fűző érzelgős Rák totál szenvedtem mikor az emlékeim nagy részét be kellett dobozolnom. De végülis azzal nyugtattam magam,hogy eddig se nagyon hiányoztak,meg nem is kerestem ,szóval ezután se halok bele.
A legalsó polc részem ment át drasztikus átalakuláson. Ott volt a nagy üveg akvárium tele kacattal,és azt az egészet eltávolítottam és odatettem a teás sarkomat (:  Szerintem nagyon aranyos lett.
A kép minőséget nagyon bánom,de mikor a gépemről fel szerettem volna tenni a képeket,totál meghülyült- így csak telefonnal tudtam lekapni. De a lényeg hogy sokkal szebb ez a látvány mint az az otromba akvárium. (a képbe sajna bele lógnak a súlyzóim,meg szájvizek :D de jó lesz)
Másnap lemostam a poros polcokat,ott is lomtalanítva,újra rendezve (: Ablakot pucoltam-  de csak azért hogy a vasárnapi hatalmas nagy jégeső elmossa ^^'
Délelőtt végeztem a nagytakarítással  -nem volt semmi ilyen gyorsan kitakarítani- ,utána rohantam Verához,mert ő meg közbe jött hozzám Pestről (:
De erről egy másik bejegyzésben mesélek ♥

4 megjegyzés:

  1. Jól néz ki ez az új rendszerezés - én már meg sem próbálok rendet tenni a könyveim között, oda tuszkolom be az újakat, ahol még van hely :D
    Remélem Verával jól éreztétek magatokat és legalább ő egy kicsit jobb kedvre derített :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát nekem már érett,mert tele volt a polcom felesleges kacatokkal és hát akkor már inkább könyvek legyenek ott :D Meg hát tanultam Krisztiántól,mert neki is rendezettek voltak a könyvei s jó érzés volt ránézni és én is kb. ezt az érzést szerettem volna a sajátom láttán,így hát jött az ihlet (:
      Verával jó volt,csak persze minden hétvége hamar elrepül =/

      Törlés
  2. Szia! Nekem is itt lenne már az ideje a lomtalanításhoz. Az utóbbi időben rengeteg cuccot felhalmoztam a pirinyó szobámban. Sajnos nehéz megválni az emléktárgyaktól, így azokat én is be szoktam dobozolni. Ma hozzá is fogok. Köszi a lendületet. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök ha inspiráló volt :D Én is folyamatosan dobálom ki a holmikat,mégis mintha egyre több lenne :D

      Törlés