Oldalak

2012. augusztus 3., péntek

30 nap Gothoknak - 25. Gondoltál rá valaha, hogy elhagyod a szubkultúrát?

Természetesen. Elkezdett körülöttem majdnem mindenki stílust váltani,ilyen dumával,hogy "kinőttük". Eleinte hülyén éreztem magam,hogy bennem még ennyire él a dolog,és jaj biztos gyerekes vagyok. Akkor jött az ,hogy átlagos emberré válok,mert azért mégis csak 19 éves vagyok (voltam akkor!),nekem is felnőttesen kell viselkednem,meg öltöznöm is... Na akkor volt az,hogy elkezdtem lenöveszteni a hajamat- elmondhatatlanul utáltam,mert undorító volt a lenövés,és persze pont egyik rockmaraton alkalmával volt ez. Aztán kitaláltam,hogy kiszőkítem a hajamat,ha már lenőtt. Utáltam a lenövésemet,mert ha nincs festve a hajam,akkor össze-vissza áll,meg van hogy semmi tartása,és jaj. Aztán szőkítés után ocsmány voltam persze-a fejem teteje ahol lenőtt ott sárga lett a hajam,az alja meg vöröses. Akkor párszor ki lett szőkítve,de mindig hamar lenőtt,és csúnya volt a fekete hajtő is. Akkor csináltattam még műrasztát is - szőke- rózsaszínt-,az úgy szép volt,de az öltözködésem átlagossá vált. Sőt,hordtam színes felsőket is. Ha rá gondolok sírnom kell.
Ennyire ocsmány hogy lehettem??
Egyszerűen borzalmas- itt is látszik a lenövésem,meg exem a napszemüvegbe. Komolyan ennél szörnyűbb nem is lehetne. Remélem érthetően kifejeztem,hogy meggyötört lelkileg az ,hogy elhagytam a stílust.
Van még sok képem  erről az időszakról,de lefagy tőle a gépem,szóval ezt nem osztom meg. De el lehet képzelni- rózsaszín lepkés,virágos pólók, fekete szoknya,és idétlen dorkó hozzá... Húú...
Aztán jött a műrasztás korszakom,a felpörgések,industrial,cyber minden ilyesmi. Az azutáni rockmaratonra már műrasztával mentem. Az nem volt olyan vészes,akkor jól éreztem magamat mondjuk.
Aztán végülis elegem lett. Mi az hogy felnőttes viselkedés,meg öltözködés? Attól hogy fekete szoknyát,meg felsőt hordok gyerekes leszek? Na akkor voltam gyerekes,hogy ilyeneket gondoltam. Soha többet. Aztán jött utána a visszagothulás- kinézetre. Visszafestettem a hajamat feketére,és két szőke tincset hagytam meg emlékbe,de az még jól is nézett ki. Szerettem,csak nagyon tört tőle a hajam és féltettem.



(a képeket azoknak,akik nem láttak így)
Nos ezt a szőke -fekete hajas témát imádtam. Sőt ez tetszik a legjobban,csak elkezdődött ennek az őrülete is,és minden 2. ismerősömnek ilyen lett a haja,és akkor köszöntem szépen, letettem róla- meg ugye említettem,hogy tönkre is ment tőle a hajam,szóval nem bánom. Sokak szerint ez állt jobban,de van egy ellentábor is,akik szerint meg a fekete áll jobban. Hát most a feketések nyertek,mert újra teljesen fekete vagyok =)
Rájöttem időközben,hogy felesleges ezen lovagolni,hogy így vagy úgy néz ki az ember. Nekem ez lélekből, szívből jött,ezért nem tudtam lemondani róla,ezért szenvedtem az átalakulás során,ezért éreztem magam hülyén,és kínosan,mert nem nekem való ez az egész. Nekem így jó ahogy van.
Akik azzal büszkélkednek,hogy ők kinőtték, azok úgy érzem sose viselték őszintén e stílust,meg ami hozzátartozik. De hát ez természetes,hogy az ember előbb utóbb kinövi a régi dolgokat- sok tini menekül a goth világába,mert megértést találnak ott a kamaszkori okozta lelki traumákra,de utána persze hogy levedlik,mert azok nem ők. No én is ezt hittem,hogy nekem ki kell nőnöm,de nem. Ez valóban hozzám tartozik,ez vagyok én - és nem csak kamaszkori mentsvár volt.
Plusz rá kellett jönnöm,hogy nem áll mindenkinek ugyan az jól. Én nem tudom ugyan azt hordani amit más goth lányok hordanak,mert szerintem mindenkinek más áll jól,más fazonok,formák,stb. Én is szeretek egyediséget csenni a cuccaimba,- mint sokan mások is- ami tényleg rám vall,ami tényleg én vagyok. =)
Na és emiatt vagyok mérges azokra a lányokra,akik másolnak,mert ilyenkor mindig úgy érzem,hogy egy darabot lopnak belőlem.  Persze,valahol hízelgő,de hosszú távon zavaró,és a túlérzékeny lelkem nem viseli el. Ha meg úgy állítja be,hogy az ő ötlete,akkor egyenesen leharapnám a fejét =) Az más ha konzultál előtte velem,vagy esetleg valaki totál véletlenül csinálja ugyanazt meg. Az nem izgat,de sajnos tudom,hogy itt a környékemen van pár olyan lány akik szándékosan majmolják az embert- nem csak engem,hanem barátnőmet is,húgomat is,meg sok másik embert is.

Na,de visszatérve a témához- megint neki álltam a saját szemléletemről filozofálni,elnézést-, a lényeg,hogy volt egy év amikor nem csak megpróbáltam,de el is hagytam a kultúrát "felnőtteskedés" céljából. De azóta 1000× is megbántam,és visszatértem. Többet nem szeretném elhagyni,de nem tudom mit hoz még a jövő,remélem annyira nem változik meg a zsemélyiségem,meg a véleményem ,hogy elpártoljak megint.

8 megjegyzés:

  1. Nem is voltál olyan durva. :)
    Én most határoztam el, hogy már nem bírom tovább a hajammal kapcsolatos hercehurcát, és inkább lenövesztem. Ocsmány lesz, de nincs mit tenni (szőke vagyok alapból). Szegény bozontom már teljesen tönkre van, és ennyit nekem nem ér meg a fekete haj. Bár tudom, hogy örökre bánni fogom ezt a váltást, mert életem egyik leggyönyörűbb ajándéka volt, hogy fekete lehettem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát drága sajnálom! Tudom milyen traumát jelent megválni valamitől amit szeretsz,meg jól is áll. De ahogy mondod-nem éri meg hogy tönkre tedd a hajad. Én is azért váltottam feketére vissza teljesen,mert az első két tincsem annyira rövid lett =( Hát sokkal rövidebb mint a hajam többi része =( Szóval teljesen megértem a döntésedet.
      De amúgy csak a fekete teszi tönkre? Mert használhatnál kékes feketét,vagy sötét gesztenye barnát- hidd el nem sok lenne a különbség! Én is ezért használom a kékes feketét,arról nem írták hogy megkopaszodnak az emberek. Tudom hogy minden festék roncsol,de nem mindegy mennyire.
      Aztán ha nagyon rossz lenne ez is,akkor lenöveszted. Meg használj hajápolókat szerintem! =)

      Törlés
  2. Már nagyon szét van a hajam, szóval mindegy, hogy milyenre festem... :/ Ezért marad a szőke. De sajnos már beletörődtem... Nem is a színe, főleg a hossza jelenti most a traumát számomra, mert az ocsmányság elkerülése érdekében illene levágatnom a fekete részből valamennyit - minél többet -, de már olyan szép hosszú.. :(
    Köszönöm az együttérzést. :) Ezeket a hajas problémákat sajna mindnyájunknak túl kell élnünk valahogy.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aham,értelek. Hát igen,ezért mondom,hogy most hajkúrát kell csinálnod- azaz ápold. Aztán szerintem majd helyrejön. Van sok sok tipp neten,érdemes meglesni. Én is innen vettem sok ötletet,mert az én hajam se tökéletes =/

      Törlés
  3. Én kétszeri lenövesztésen túl vagyok :D most növesztem le a szőkét harmadjára :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mért növeszted le ennyiszer? :D Igazából nem is tudom milyen az eredeti hajszíned. Én azért növesztettem le a feketét,hogy szőkére fessem magam :P

      Törlés
  4. Szia!
    Véletlen tévedtem ide és nem tudok elmenni e mellett a bejegyzés mellett, ezért utólagos engedelmeddel ismeretlenül is leírnám a véleményem:
    Szerintem egy fűzőt és hosszú szoknyát viselő, fekete hajú nő sokkal nőiesebben és felnőttesebben néz ki, mint egy rózsaszín virágos pólót és kisfiús tornacipőt viselő, műrasztás valami. Ebből kifolyólag nem értem igazán, miért ilyen stílust választottál, amikor ott akartad hagyni a goth öltözködést, mert azt hitted, hogy az nem felnőttes. Az ideiglenes sokkal kevésbé volt az. Végülis utólag mindegy, mert nem ragadtál le annál és visszatértél a saját stílusodhoz. Meg ki vagyok én, hogy leszóljalak érte, amúgy se kötözködésből írtam az előbbieket, egyszerűen csak nem bírtam megtartani magamnak a véleményem. Meg én is csináltam hülyeségeket néhány éve, de ki nem?
    Mondjuk én sose voltam goth, és nem is leszek. Black Metal elitista vagyok, nem szeretem a goth zenét és a goth életfelfogással akkor se tudnék azonosulni, ha az életem múlna rajta. De kinek mi. Szerintem az egyetlen ember a világon, akinek meg kell, hogy felelj, és az te magad vagy. Ha jól érzed magad gothként, akkor legyél goth és sz*rd le a tucat gyökerek véleményét. Ha így nem kedvelnek, akkor se fognak, ha máshogy fogsz öltözködni, tehát jobb, ha inkább önmagad maradsz.
    Csak ennyit akartam mondani. Jó éjt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a véleményed,nyilván nem baj,hogy megosztottad,hiszen azért nyilvános a poszt. Viszont ezzel együtt nagyon nagyon régi. Szóval ne kérdezd,hogy mit miért tettem akkoriban. Valószínűleg ez volt a "divat" és gondoltam egyet,hogy na majd akkor ezzel jól beilleszkedem,de hát amint láthatod az utána lévő posztokból,nagyon nem tudtam ezzel azonosulni ,aztán később nem is akartam.
      Ezen a korszakon talán mindenki átesik,hogy hirtelen ki akar szakadni a megszokott közegből,hogy kipróbáljon valami mást. Aztán van aki benne ragad az újban, és van aki visszatér a régihez. Nálam ez utóbbi volt és a mai napig nem bánom.
      Mindenkinek meg kell tanulnia fejlődni a saját stílusán belül,és velem ez megtörtént. (:

      Törlés