Oldalak

2012. július 5., csütörtök

Tegnap ,és ma

Múlt hét hétvégén elkezdtem  diétázni. Egész jól haladok vele. Az elején fura volt,hogy nem eszek folyamatosan,és hogy sokszor éhes vagyok,de azóta megszoktam. Nagyon rossz volt mikor mardosott az éhség-de már gondoltam arra is,hogy ez tuti hogy pszihés dolog,mert nem lehetek folyton éhes. Szóval lazán "éheztem" Aztán feladta a próbálkozást a gyomrom,és ma már meg vagyok napi egy,vagy kétszeri étkezéssel is! Barátnőim,és barátaim inspiráltak,és támogatnak,mert most tényleges eredményeket akarok elérni. Elegem volt abból,hogy nagy vagyok. Legalább egy kicsit fogyni szeretnék látványosan is. De elég elszánt vagyok,most már egy hete tartom magam. Reggel ha nem vagyok éhes nem is eszem,aztán délutánra rám jön,akkor eszem egy kevés főtt kaját,és ennyi. Van neten egy jó oldal- ilyen kalóriakalkulátor. Kiszámoltattam vele mennyi a kalóriám,és hogy mennyit ehetek ahhoz ,hogy fogyjak. Ezt elég erősen betartom,és ahogy az egyik érték készül átlépni a megszabottat,akkor inkább nem eszek aznap semmit-inkább másnap.
Mindezek mellett igyekszem mozogni,csak ilyen melegben kicsit necces. De nyomtattam ki egy kezdő futó edzéstervet. Ez a nekem való,ez rászoktat szépen lassan a futásra,és még csak nem is megterhelő. 
Remélem nem adom fel,és lesz elég erőm! De most eléggé elhatároztam fejben.

Tegnap elmentünk Márkóval a másik (a kedves,és normális) mamájához,aki Szentkúton lakik -fent a "hegyekben". Busszal felmentünk egy ideig,majd onnan a gyalog a meredek emelkedőn felszenvedtük magunkat a mamája házáig.
Néha elgondolkodom rajta,hogy hogy a fenében tudnak az öregek ezen közlekedni. Mert a legtöbbnek nincs is jogsija,se kocsija,és az út nagyon meredek. Márkó szerint aki itt születik,vagy itt él sokáig,az megszokja.
Nagy nehezen feljutottunk ebben a dög melegben. Pedig direkt reggel indultunk 7-8 körül,hogy akkor még nincs meleg. Hát én besültem. Edző nadrágba,pólóba,és dorkóban mentem fel,mert tudtam,hogy hazafelé beugrunk az erdőbe is =)
Mamájánál kifújtuk magunkat,meg beszélgettünk sokat.
Szerencsére nem haltam bele ebbe a hegymászásba,pedig először azt hittem. Elég könnyen megmásztuk az utat.
Hazafelé meg az erdőn keresztül mentünk-túráztunk végre :D Megálltunk a forrásnál is,és el voltunk. Fura mód,a mamájánál nem jött ki az allergiám,pedig azt hittem hogy szenvedni fogok,mert hogy tele van minden növénnyel,állattal-de semmi nem volt! Márkó szerint a hegyi levegő jót tesz. Jól is éreztem magam.
Na azért az erdőben megéreztem a növényeket,rám is jött a tüsszögés. Aztán mire leértünk a buszmegállóba,már annyira fájt a lábam,hogy nem igaz. Dorkóban szétmegy az ember lányának a lába. Emlékszem,mikor a tescoban dolgoztam,oda is dorkóba mentem először,és meg is haltam =(  De erdőbe nem akartam bakancsba menni,érdekes lett volna,bár lehet több hasznát veszem.
Mikor nagy nehezen hazaértünk ebbe a hőségben,még várt ránk,hogy elmenjünk bevásárolni ='( Nem sok kedvem volt hozzá,de hát ez is mozgás. Gyalog le a tescoba,nehéz cuccokkal haza mászás-halál =/ Szerencsére este már nem volt nagy meleg,meg volt légmozgás! Még egy kiscicát is simiztünk haza felé =)
Miután hazavittük a tonnás szatyrokat,még vissza volt egy út. Elmentem hozzá,mert másnap meg találkoztam barátnőmmel,és Márkótól könnyebb volt buszra szállni.
Nagyon nem szeretem az ujjatlan felsőket,de most abban voltam,mert nem bírtam volna ki akkora a hőség. Elmentünk ma turizni. A héten lebeszéltük,hogy vannak jó kilós turkálók a városban,menjünk el. Nagyon örültem,mert amúgy sincs ruhám-normális. Ő meg aztán igazán tud turkálni-mindig irtó jó cuccokat talál.
Ráadásul a kilós turi azért jó,mert ma nem költöttünk 1000ftnál többet,és mégis egy rakat ruhát vettünk. Találtam 2  felsőt-ilyen buggyosabb ujjúakat,meg egy nagyon szép szoknyát,meg egy fűzőszerűséget. Azzal még barátkozom,illetve próbálok belefogyni. Nem bírtuk ott hagyni,mert olcsó volt,annyi hogy még a mellem miatt kicsit necces az összecipzárazása,de irtó klassz. És mivel úgyis fogyózom,nem lesz nehéz belefogyni-egy kis motiváció =) Plusz mindegyik ruha darab fekete,és goth stílusú,így nagyon örülök nekik. Maradt még pénzem,szóval menni fogunk még az tuti =) Most egy szép hosszú kabátot akarok,nőies fazonban,mert ami nekem van,az ugyan hosszú,de alaktalan,formátlan,és csúnya. Plusz már az is 3 éve megvan.
Aztán dumáltunk sokat ezen kívül,majd hazajöttünk. Én már majdnem meghaltam a bakancsba. Hétvégén mennék valami cipellőt nézni magamnak,mert megőrülök a bakancstól,plusz félek,hogy tönkre megy teljesen,és nem lesz cuccom télre.
Plusz most varr nekem barátnőm ruház- egy fűzős bolerót,de ez is télre lesz úgy igazán jó,mert hosszú ujjú. De nagyon szép lesz Plusz elvileg csinál nekem egy szép goth feelingű karpántot. Márkó találta ki valamelyik nap- a nyakpántot a csuklómra tette,és azt mondta,hogy baromi jó! És ezt tudom nyáron is hordani ujjatlan felső mellett is,mert nem nagy szám.  Barátnőm meg bevállalta,hogy megcsinálja nekem *.* Annyira várom! Így legalább nem fogom csupasznak érezni a karom.
Valami ilyesmi lenne-vagyis ugyan ilyen fazonút szeretnék,csak kérdés,hogy Dorinának lesz e ilyen anyagja =/ (a szőrös,lebarnult kezemet nem kell nézni,eléggé leégtem a napon)

Szóval most kicsit jobban érzem magam.
A másik drága barátnőmnek-Szilvinek-,meg boldog szülinapot itt is! =)

2 megjegyzés:

  1. Hú, azért ezzel az "éhezéssel" vigyázz :S ... Mert oké hogy hirtelen lefogysz, de nagyon hamar vissza fog menni :S ... Sajna nekem is van hogy naponta max 1-2 alkalommal eszek csak, de ezt nem szabad :S ... Próbálj meg valami gyümölcsöt, zöldséget enni, ja, és az adagok mennyiségén kell változtatni! Mert fontos a rendszeres étkezés.
    Ennyi az a tudás, amit én összeszedtem :D ...

    Egyébként, baromi jó ez a nyakpánt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem úgy éhezés,hogy nem eszek egésznap. Csak pl. nem eszem unalmamban. Mert nekem volt ilyen kóros hülyeségem. Szóval pont ez a lényeg,hogy nem éhezek,csak az elején volt nagyon rossz. Most már rendszerré vált,hogy kevesebbet eszek,max többször. Meg gyümik,zöldségek! Szóval változatosság!
      Sokan elláttak tanáccsal,de azért köszi hogy figyelsz rám :D

      A nyakpántot egyik jó barátnőm csinálta. Sőt ruhákat is varr,de főleg kiegészítőket. Én meg fotózom cserébe =)

      Törlés